Η ΥΠΑΤΗ

Αμφιθεατρικά κτισμένη στους πρόποδες της Οίτης, μέσα σε ένα παλατανόδασος με υψόμετρο 450 μέτρων, η Υπάτη γοητεύει τον επισκέπτη, με την πολυμορφία του τοπίου της,  χειμώνα - καλοκαίρι. Μια γωνιά που θυμίζει Ελβετικό τοπίο και ξεκουράζει σωματικά και πνευματικά τον ταξιδιώτη.

Απο εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να αγναντεύει ολόκληρη την κοιλάδα του Σπερχειού από τα όρια της Ευρυτανίας μέχρι και πέρα από τη Λαμία.

Η Υπάτη θεωρείται ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των σπορ και τους φυσιολάτρες. Σήμα κατατεθέν τα λουτρά της που διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις και των οποίων η φυσικοχημική σύσταση θεωρείται μοναδική στην Ελλάδα.

Αξίζει να επισκεφθείτε τον  Εθνικό Δρυμό Οίτης, έναν χώρο προστασίας της σπάνιας και μοναδικής χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που μπορείτε να επισκεφθείτε, είναι το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης, το Βυζαντινό κάστρο υπάτης, το Βυζαντινό Μουσείο Υπάτη, την θέση "Πυρά Ηρακλέους", τον οικισμό "Βαρκά" με τα ερείπια τρίκλινης βασιλικής του 6ου αιώνα και την "Ανεμότρυπα" ένα σπήλαιο στην δυτική πλευρά της Υπάτης που θεωρούνταν άντρο μαγείας στην αρχαιότητα ως.

Η πόλη προσφέρεται επίσης για θρησκευτικό τουρισμό. Έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε στη πόλη και τα περίχωρα πολλές βυζαντινές εκκλησίες με ανεκτίμητα θρησκευτικά κειμήλια, αλλα καί την Ιερά μονή αγάθωνος, ένα ιστορικό Μοναστήρι (14ος αι.) μέσα σ' ένα υπέροχο φυσικό τοπίο στην πλαγιά της Οίτης, που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας.

Στην Υπάτη θα απολαύσετε την ρουμελιώτικη κουζίνα στα ντόπια γραφικά ταβερνάκια του δήμου. Φημισμένοι είναι οι κουραμπιέδες της περιοχής, καθώς και τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα (τραχανάς, χυλοπίτες κ.α.) και γλυκά. Στα Λουτρά Υπάτης υπάρχουν διάφορες προτάσεις για τη βραδινή διασκέδαση με μπαράκια και music cafe.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ